Nakama

Leidse Vereniging voor Japanse Popcultuur

Over Nakama

Bijna elke anime fan kent wel de pijn van een hele goede anime kijken maar niemand te hebben om het mee te delen. Of misschien zou je toch heel graag naar die conventie willen. Maar niet alleen. Velen zullen ook weten hoe leuk het dan is als je wel een vriendengroep hebt om mee te praten. Om “best girl” discussies mee te houden en samen nieuwe episodes mee te kijken. Zo zaten wij samen te praten over anime, hadden hierbij de grootste pret en vroegen ons toen af: “Waarom is er eigenlijk geen vereniging voor animefans?” Het één liep tot het ander en nu bestaat Leidse Vereniging voor Japanse Popcultuur “Nakama”.

 

 

Wat doet Nakama?

Het doel van Nakama is een plek creëren voor fans van Japanse popcultuur om samen te kunnen komen, over onze gedeelde hobby kunnen praten en vrienden kunnen maken. Nakama is dan ook Japans voor “vriendengroep, maat of kameraad”. Dit doen wij door activiteiten te organiseren in het teken van Japanse popcultuur. Dit kan van alles zijn. Zoals karaoke, cosplay, filmavonden, LAN party’s, naar conventies gaan en nog veel meer. Zie de activiteiten pagina voor meer.

 

 

Kosten en verplichtingen

Nakama probeert zo vrijblijvend mogelijk te zijn. We kennen geen corveedienst, verplichte activiteiten of andere verplichtingen. Kom gewoon gezellig langs als je er zin in hebt. De jaarlijkse lidmaatschapskosten bedragen slechts 30 euro per jaar. Hiermee zijn wij één van de goedkoopste studentenverenigingen van Leiden.